۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
اطلاعيه مركز مشاوره و بهداشت در خصوص انتخاب اتاق نمونه خوابگاه
انتخاب اتاق نمونه بهداشتي دانشجويان
روش اجرا
1- دانشجو بايد فرم خود ارزيابي را تكميل نموده و سپس به مركز مشاوره و بهداشت دانشگاه تحويل دهد .
2- شرط تعيين اتاق نمونه كسب حداقل 90 امتياز از 120 امتياز در نظر گرفته شده در فرم خود ارزيابي مي¬باشد. بازديد از اتاق¬هايي صورت مي¬گيرد كه حداقل 90 امتياز كسب كرده باشند.
3- تيم بازرسي متشكل از يك نفر از مركز بهداشت و درمان (ترجيحا كارشناس بهداشت)، سرپرست خوابگاه¬ (كه جز پرسنل دانشگاه مي¬باشد) و در صورت وجود رابط بهداشتي يك نفر از رابطين و در صورت عدم وجود رابط از دانشجويان خوابگاهي (مسئول بهداشت/ مسئول خوابگاه در صورت وجود) مي¬باشد. اين بازديد¬ها تا شروع هفته خوابگاه¬ها صورت خواهد گرفت .

ملاك¬ و معيار¬هاي انتخاب اتاق نمونه
ماده 1- رعايت نظم و ترتيب در اتاق
ماده 2- جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق¬ها
ماده 3- رعايت بهداشت فردي
ماده 4- نگهداري صحيح مواد غذايي
ماده 5- جلوگيري از تكثير عوامل بيماري زا و حساسيت زا
ماده 6- رعايت نكات ايمني و بهداشت محيط


اهداف
1- ارتقاي سلامت دانشجويان خوابگاهي
2- ارتقاي وضعيت بهداشتي دانشجويان و شاخص¬هاي بهداشتي خوابگاه¬ها
3- حساس سازي دانشجويان در خصوص اهميت و جايگاه بهداشت در خوابگاه¬ها
فعال نمودن رابطين بهداشتي و تبيين نقش آنان در محيط هاي خوابگاهي

 

فرم خود ارزيابي

اين جدول به منظور خود ارزيابي دانشجويان براي انتخاب اتاق نمونه مي­باشد كه به شرح ذيل مي باشد.

نام و نام خانوادگي:                           شماره دانشجويي:                        نام خوابگاه:                      شماره اتاق:   

رديف

معيارها

بسيار زياد

زياد

نسبتاً

كمي

رعايت نظم و ترتيب در اتاق

      1             

آراستگي و چيدمان مناسب (تعبيه محل مناسب جهت نگهداري ظروف تميز، قفسه كتاب، و جانمايي درست وسايل كه امكان سقوط آن ها نباشد و ... 

 

 

 

 

      2             

قرار گرفتن كفش ها و دمپايي ها در محل مناسب و پراكنده نبودن در فضاي راهرو؛

 

 

 

 

      3             

قرار دادن منظم لباس ها در مكان‌هاي در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضاي كمدها؛

 

 

 

 

جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق ها

      4             

نبودن باقيمانده ذرات مواد غذايي بر روي سطوح و كف اتاق ها؛

 

 

 

 

      5             

پاكيزه بودن قسمت هاي زيرين و پشت وسايل موجود در اتاق؛

 

 

 

 

      6             

نگهداري مواد غذايي خشك مانند حبوبات، غلات، برنج، ماكاروني و غيره در ظروف فلزي و يا پلاستيكي با درب محكـم (ايـن گونه مواد غذايي داخل كيسه هاي نايلوني نباشد)؛

 

 

 

 

      7             

نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زير تخت ها و يا داخل كمدها؛

 

 

 

 

      8             

تميز نمودن تمامي وسايلي كه از بيرون به داخل اتاق آورده مي‌شوند مانند چمدان، ساك، كفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛

 

 

 

 

رعايت بهداشت فردي

      9             

خشك كردن وسايل استحمام در نور آفتاب براي جلوگيري از انتشار بيماري هاي قارچي و آويزان نكردن در فضاي اتاق و راهروها؛

 

 

 

 

 10             

عدم استفاده مشترك از لوازم شخصي مانند كيسه حمام و ليف، حوله، تيغ، دمپايي، روسري، كلاه، لباس، وسايل خواب اختصاصي

 

 

 

 

 11             

پاكيزه بودن ملحفه، روبالشي و پتو ؛

 

 

 

 

 12             

قرار ندادن لباس­ها و جوراب­هاي شسته نشده در اتاق و يا در كنار و روي تخت؛

 

 

 

 


روش صحيح نگهداري مواد غذايي

 13             

تميز كردن و نظافت داخل يخچال حداقل هر دو هفته يك بار؛

 

 

 

 

 14             

نگهداري باقيمانده كنسروهاي باز شده (تن ماهي، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شيـشه‌اي تميـز و در داخل يخچال؛

 

 

 

 

 15             

قرار ندادن مواد غذايي شسته نشده مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها در كنار مواد غذايي پخته يا شسته شده در يخچال و خارج كردن سريع مواد غذايي كپك زده از يخجال؛

 

 

 

 

 16             

استفاده از كيسه‌هاي رنگ روشن براي نگهداري مواد غذايي در يخچال و استفاده نكردن از كيسه‌هاي سياه رنگ بازيافتي؛

 

 

 

 

جلوگيري از تكثير عوامل بيماري زا و حساسيت زا

 17             

عاري بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاك با رعايت نظافت ؛

 

 

 

 

 18             

جلوگيري از جمع شدن رطوبت هواي راكد و بوي نامطبوع در فضاي اتاق

 

 

 

 

 19             

استفاده نكردن از دخانيات در اتاق و محيط خوابگاه؛

 

 

 

 

 20             

قرار ندادن هرگونه وسايل اضافي از جمله قطعات چوبي، مقواي اضافي، جعبه‌هاي چوبي فرسوده و... به عنوان جا‌كفشي يا جاي كتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تخت‌ها؛

 

 

 

 

رعايت نكات ايمني و بهداشت محيط

 21             

حفظ آرامش و ايجاد نكردن سر و صدا ( مانند صداي بيش از حد راديو و...، مكالمه با صداي بلند با تلفن در اتاق يا راهروها و ...؛

 

 

 

 

 22             

قراردادن پسماند در سطل درب دار يا كيسه پلاستيكي كه بتوان درب آن را بست؛

 

 

 

 

 23             

اطلاع‌رساني به موقع نقص هاي بهداشتي و ايمني در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولين؛

 

 

 

 

 24             

نگهداري مسئولانه اتاق و آسيب نرساندن به تجهيزات داخل اتاق (درب و ديوار، كفپوش، فرش و ...)؛

 

 

 

 

 25             

عدم استفاده از وسايل پخت و پز و اجاق برقي، گازي و .... در اتاق  

 

 

 

 

 26             

استفاده از كيسه زباله در سطل هاي زباله

 

 

 

 

 27             

تفكيك زباله هاي خشك و تر از هم

 

 

 

 

خلاقيت و نوآوري

 28            27

ساماندهي و ابتكار از منظر سلامت

 

 

 

 

 29             

دلپذير نمودن فضاي اتاق

 

 

 

 

 30             

رعايت نكات ايمني

 

 

 

 








نكته: براي هر معيار از 1 تا 4 امتياز در نظر گرفته شده است. بسيار زياد (4)- زياد (3)- نسبتاً (2)- كمي (1)

تاریخ:
1398/01/27
تعداد بازدید:
701
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
ساختمان مركزي دانشگاه هنر اصفهان
خيابان حكيم نظامي، روبروي خیابان خاقاني، دانشگاه هنر اصفهان
تلفن: 03136248089 - 03136249836 - 03136249840 - 03136269972 - فاکس: 03136249841
info@aui.ac.ir
دانشگاه هنر اصفهان
كليه حقوق مادي و معنوي اين سايت متعلق به دانشگاه هنر اصفهان مي باشد.
ورود اعضا
Powered by DorsaPortal